ІНГРЕДІЄНТИ
♦ Основа:
* 1 чашка вівсяних пластівців (чашка - 240 мл.)
* 1/3 чашки арахісової пасти
* 2 ст.л. сиропу топінамбура
♦ Вершковий шар:
* 1 чашка кешью (замочених на 4-6 годин)
* 1/2 чашки жирного кокосового молока
* 4 ст.л. кокосової олії
* 3 ст.л. сиропу топінамбура
🍯 Карамельний шар:
* 3/4 чашки жирного кокосового молока
* 1/2 чашки арахісової пасти
* 10 мірних ложечок цукрозамінника із пребіотиками
* 3/4 чашки арахісу (несолоного)
* щіпка солі
🍫 Шоколадний шар:
40 г гіркого шоколаду
80 мл. жирного кокосового молока
ГОТУЄМО 👩🍳
1. Подрібнюємо вівсяні пластівці. Додаємо до них арахісову пасту, сироп топінамбура і змішуємо, повинно вийти розсипчасто-липке тісто. Форму 10 см застилаємо харчовою плівкою, викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо по дну і стінкам, потім поміщаємо в морозильну камеру.
2. У блендері подрібнюємо всі інгредієнти для вершкового шару до однорідної маси. Виливаємо суміш на основу та поміщаємо назад в морозильну камеру на 30 хвилин.
3. Для карамелі виливаємо кокосове молоко в невелику каструлю. Додаємо арахісову пасту, цукрозамінник, сіль і перемішуємо. Доводимо до кипіння, варимо 30 секунд, безперервно помішуючи, потім знімаємо з вогню.
4. Посипаємо вершковий шар арахісом, потім заливаємо зверху карамеллю і ще раз посипаємо арахісом. Кладемо назад в морозильну камеру.
5. Ставимо шоколад на водяну баню, щоб він розтанув. Додаємо кокосове молоко і безперервно помішуємо до однорідної консистенції.
6. Поливаємошоколадним шаром карамельний шар та кладамо назад до морозильної камери на 4-6 годин.