ІНГРЕДІЄНТИ

Тісто:

📌 1 стакан борошна (рисове, ц/з)

📌 50 г кокосової олії

📌 2 яєчних білка

📌 1/3 ч. л. соди, загашеної 50 мл кефіру

📌 цукрозамінник із пребіотиками за смаком

Крем:

📌 1 стакан стружки кокоса

📌 500 мл молока

📌 1 ст. л. з гіркою кукурудзяного крохмалю

📌 1 яйце

📌 2 жовтка

📌 50 мл сиропу топінамбура

📌 цукрозамінник із пребіотиками за смаком

ГОТУЄМО 👩‍🍳

1. Готуємо коржі. Змішуємо всі інгредієнти для тіста. Ретельно замішуємо тісто, воно повинно відлипати від рук та бути однорідним. Якщо прилипає, додаємо ще трохи борошна, а якщо загадто сухе - додаємо трохи кефіру або олії.

2. Розділяємо його на 2 частини. Протвінь змащуємо олією або розтилаємо пергамент. Розкатуємо 1 частину на протвені тонким шаром та ріжемо ще на 4 частини. Випікаємо при температурі 200 градусів ~10 хв до рум‘яності. Теж саме робимо з іншою частиною тіста. Коржі залишаємо охолонути.

3. Готуємо крем. Виливаємо молоко у каструлю, додаємо в нього яйце, жовтки, потім сироп, крохмаль та цукрозамінник, ретельно змішуючи вінчиком. Ставимо на середній вогонь, помішуємо. Коли крем почне гуснути, зменшуємо вогонь та ретельно помішуємо, щоб не було грудочок. Доводимо до кипіння, варимо 1 хвилину та вимикаємо.

4. Крем накриваємо харчовою плівкою в контакт та залишаємо охолонути. Потім додаємо 2/3 стакана кокосової стружки.

5. Збираємо торт. Кожен корж змащуємо кремом по-черзі. Потім зверху торта та по боках. Зверху посипаємо кокосовою стружкою.