Для тіста:

📌 80 г сиропу топінамбура

📌 100 г рисового борошна (або інше смаком)

📌 1 жовток

📌 15-20 г вершкового масла

📌 ½ чайної ложки соди

📌 1 чайна ложка сухого імбиру

📌 ½ чайної ложки кориці

📌 ⅓ чайної ложки мускатного горіха

Для глазурі:

📌 50-70 г сиру

📌 сироп топінамбура

Можна використовувати інші варіанти глазурі, наприклад: молоко + сухе знежирене молоко/протеїн + цукрозамінник (регулюючи солодкість та консистенцію).

👩‍🍳 ГОТУЄМО

У каструлю кладемо сироп, вершкове масло і спеції. На невеликому вогні доводимо масу до кипіння. Додаємо ½ чайної ложки соди. Перемішуємо. Маса спіниться і збільшиться в об'ємі. Знімаємо з вогню. Охолоджуємо.

Додаємо до солодкої маси жовток і борошно. Добре перемішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 1 годину.

Присипаємо борошном робочу поверхню і активно вимішуємо тісто.  Розкачуємо його в тонкий пласт (2-4 мм), вирізаємо фігурними формочками.

Викладаємо заготовки на протвінь, застелений пергаментом. Випікаємо 5-7 хвилин при температурі 180 градусів.

Для глазурі перебиваємо в блендері сир з сиропом топінамбура до потрібної консистенції, та прикрашаємо печиво.