Для тіста:
📌 80 г сиропу топінамбура
📌 100 г рисового борошна (або інше смаком)
📌 1 жовток
📌 15-20 г вершкового масла
📌 ½ чайної ложки соди
📌 1 чайна ложка сухого імбиру
📌 ½ чайної ложки кориці
📌 ⅓ чайної ложки мускатного горіха
Для глазурі:
📌 50-70 г сиру
📌 сироп топінамбура
Можна використовувати інші варіанти глазурі, наприклад: молоко + сухе знежирене молоко/протеїн + цукрозамінник (регулюючи солодкість та консистенцію).
👩🍳 ГОТУЄМО
У каструлю кладемо сироп, вершкове масло і спеції. На невеликому вогні доводимо масу до кипіння. Додаємо ½ чайної ложки соди. Перемішуємо. Маса спіниться і збільшиться в об'ємі. Знімаємо з вогню. Охолоджуємо.
Додаємо до солодкої маси жовток і борошно. Добре перемішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 1 годину.
Присипаємо борошном робочу поверхню і активно вимішуємо тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт (2-4 мм), вирізаємо фігурними формочками.
Викладаємо заготовки на протвінь, застелений пергаментом. Випікаємо 5-7 хвилин при температурі 180 градусів.
Для глазурі перебиваємо в блендері сир з сиропом топінамбура до потрібної консистенції, та прикрашаємо печиво.