ІНГРЕДІЄНТИ

Шоколадний бісквіт з вишнею

📌 Яйця - 3 шт  

📌 Рисове борошно - 60 г

📌 Какао - 30 г

📌 Кукурудзяний крохмаль - 30 г

📌 Гіркий шоколад - 60 г

📌 Олія - ​​20 г

📌 Молоко - 170 г

📌 Сода - 1/2 ч.л.

📌 Цукрозамінник із пребіотиками - 8 мірних ложечок

📌 Сік лімона - 15 г

📌 Вишня - 70 г

Вишневий соус 

📌 Вишня - 200 г

📌 Вода - 15 мл

📌 Сироп топінамбура - 15 г

📌 Кукурудзяний крохмаль - 10 г

📌 Цукрозамінник із пребіотиками - 2 мірні ложечки

ГОТУЄМО 👩‍🍳

Шоколадний бісквіт

1. Духовку розігріти до 170 градусів, режим вгору-вниз. Протвінь застелити пергаментом і поставити кільце діаметром 18 см.

2. Шоколад змішати з молоком та олією, розтопити імпульсами в мікрохвильовці.  

3. Змішати рисове борошно, крохмаль, просіяне какао, додати соду, розпушувач.

4. До яєць додати сік лимона і цукрозамінник, збивати 10-12 хвилин на середній швидкості, до пишної і блискучою піни.  

5. До шоколадної маси додати сухі інгредієнти, перемішати.  Вмішати третину яєць. Додати решту і акуратно вимішати тісто, потім додати вишню, перемішати.

6. Випікати 40-50 хвилин до сухої зубочистки. Охолодити бісквіт, витягти з форми. Зрізати верхівку, розподілити вишневий соус.

Вишневий соус

1. Вишню розморозити, перекласти у кастрюлю, додати воду, сироп топінамбура, цукрозамінник та перемішати.

2. Додати крохмаль, перемішати. Поставити на середній вогонь і помішуючи довести до кипіння і загустіння.

3. Перелити в миску, накрити плівкою в контакт, охолодити до кімнатної температури.